Drop Bar Menu

Thursday, December 25, 2008

10 . sepuluh apa?

10 sebab kenapa aku tak nak COUPLE .

1 . aku taknak hilang fokus kat pelajaran . sekurang2nya nak lengkap ijazah dengan 4flat . amin (:
2 . aku serik tgk kawan aku yang asyik2 gado bila couple , pastu clash . WT.. ? hehe ..
3 . aku taknak pentingkan lelaki daripada teman2 (mcm xtau , bila da couple , bf jd no. 1) .
4 . aku taknak jual kasih sayang aku dengan senang & taknak tagih kasih dari lelaki .
5 . hidup aku dengan kawan2 masih belum cukup aku alami . persahatan penting . perit pahit , manis , masin . aku sayangkan kawan2 .
6 . aku masih muda . aku tak rasa aku cukup matang nak bercinta dengan penuh ikhlas . (:
7 . tak terlintas lagi niat aku nak cari pasangan sehidup semati . haha . taknak mainkan perasaan orang laa .
8 . aku masih setia berharap kat seseorang . kot . entahlah , nak msk 8tahun da . setia menanti .hehe . tapi ada jugak aku crush kt schoolmate aku . XD
9 . my mom & dad tak galakkan bercinta monyet time sekarang . nak kahwin dorang bagi lah , aku yg taknak . hahaha .
10 . emm , aku rasa iman aku tak cukup kuat lagi nak tangani kuasa cinta . single bebas dari masalah . (:

lagipun couple HARAM
. perkataan 'couple' sendiri dah ada maksud tersirat . bak kata mak aku lah , kenapa kalau nak bercinta je , mesti rasmikan hubungan sebagai couple? xboleh ke just jadikan pasangan tu sebagai pasangan KEKASIH , instead of kata pasangan COUPLE? . aduhyaii . tanggapan sekarang lain macam laa . hehe . yang penting aku nak masuk U dulu . baru la fikir kan? kalau setakat minat2 , tak menjadi masalah pun . lumrah hidup . Jodoh ditangan Tuhan (:




10 ciri2 lelaki idaman .

1 . Otak geliga . kalau boleh yg lebih pintar dari aku . hehe .
2 . Menawan . tak kesah la handsome atau tak sangat , asalkan smart , kemas & ada disiplin . kalau handsome lg bagus XD
3 . Tak merokok . wahaha , pantang dengan perokok . benci!
4 . High-spirited . camne ea nk terang? orang yang sentiasa bersemangat , jarang putus asa & berazam tinggi . chaiyokk! .
5 . Have a sense of humor . ada funny bone . baru lah best.! pandai hiburkan hati ;)
6 . Romantik . wawahh , every girl's dream.! hehe . tapi taknak yang jiwang terlebih . :D
7 . Soleh , baik . rukun Islam dipatuhi . someone yang dapat sama2 saling mendidik , berani bagi nasihat , & lebih better dari aku . taknak yang sosial lebih .
8 . Understanding . Faham aku dengan baik , tak terlalu mengongkong & tak hipokrit ( ade kaitan ke? ) :DDD .
9 . Jujur . of course la , kalau setakat nak bercinta main2 apa guna? berani kan la jumpa parent . kan kan? :D (jauh gila fikir weyhh . hehe)
10 . Setia . haa , ni paling penting . ^^


memilih yang terbaik itu merupakan pilihan yang baik yang perlu seseorang baik macam aku pilih . haha . perasan gilaa . nobody's perfect laaa . just hope for the best ..


sekian , Salam .

4 comments:

  1. g0od st0ry.......like it so0o0o0o.........much!!!

    ReplyDelete
  2. 10 cri2 ko hnye 1 je ad kat aq... x mrokok... hahaha. p aq tau ko nye Z lngkap sume...

    ReplyDelete
  3. haha , 1 ke? ada la 2-3 kot ,
    cehh (aku puji muiz)
    haha . gila ah , c(:
    jk2 .
    erm ,
    lengkap ke?
    korang yang nilai .
    hehe . mungkin kot.

    ReplyDelete
  4. hahaha..izzat2.. smpai ke sini kmu berpkir yea..hahaha

    ReplyDelete