Drop Bar Menu

Wednesday, April 22, 2009

gotong - royong . wee~

salam .

umm ..

yes yes ! hari ni balik ! seronok ahh ! rindu rumah ! huhu . :)

ohh yeaa . actually kitorang balik sebab kat sekolah ada perlawanan kriket kebangsaan . jadi tuan rumah , maka nak dijadikan cerita , student dihalau pulang . haha . takde la . kitorang diberi pelepasan . best kan best kan ? cuti 5 hari woo ~

enjoy !

nak dikaitkan dengan topik . sebab 'jejaka2' kriket nak datang stay dari SBP seluruh negara , so everyone , diulangi , everyone terlibat dengan Gotong Royong Perdana . fuhh , nama nak gempak je . HAHA . pelajar puteri kelas aku , kelas 4 Musytari ditugaskan untuk bersihkan Taman Bollywood , putera lak Blok C Aspura . lepas habis sekolah , dalam pukul 5 tu gerak ah pergi lokasi masing2 , urm.. aku suka sgt t-shirt yg aku pakai time tu , warna kuning + hitam . sebab ... sebab ... sebab ... ade ar , :D

Taman Bollywood ? aku pun tak pernah tahu wujud taman tu kat sekolah aku , even kawan2 aku yg dah 3 tahun sekolah situ mengaku tak pernah tau ada Taman Bollywood . haha . rupa2 nya taman kat tepi DM , tak famous kot . org tak selalu lepak . hehe . and dah start ar , member2 aku termasuk aku buat kerja gila , HAHA . acting filem hindustan , perghh , ada background music lagi tu . Jue nyanyi . sedap sedap . howw yeaa . :)

'ham too hami sey cupa loo ..'

ngahaha .

1st , kitorang kutip sampah yang ada kat keliling taman uh , tak banyak pun .
then , usha kolam yang ada kat situ . yekkk , ayaq kotoq nak mampuihh . banyak berudu lak uh , so sebab bosan tak tau nak buat pe , entah mana datang idea genius nak bersihkan kolam tu . huhu , ni yang syok ni . dayah ar bagi idea , guna teori air pressure , science form 2 chapter 6 kot . dah lupa ah .. hehe . letakkan guna tiub getah , smart ah , experiment menjadi , sambil2 tunggu air mengalir keluar uh , usha2 lagi air kolam tu , yek yekkk , dasar lagi ah kotor .

tapi an , part yang best , bila dah nak habis air dalam kolam tu , keluar berudu . wahaha ! geli gila . dayah ngan mira ahh berani sangat tangkap pakai tangan , whoaa ! geliiiiii ~ nanti dah jadi katak boleh buat experiment biology . boleh cium transform jadi putera raja . yeay yeay ! best nya ! hahaha . sengal .

lama gak ar group kitorang gotong royong , lebih sejam . yang lain 10-15 minit je . hek3 , semangat nak tangkap berudu punya pasal . lepas dah bersihkan kolam and letak berudu2 kat satu tupperware ni , kitorang buat keputusan nak lepaskan dorang , kitorang lepaskan dalam longkang . perghh , yana emo . sedih dia .. siap bagi ucapan selamat tinggal , feeling abehh arr :D

tapi an , enjoy ah ! dah lama tak buat kerja gila camni . paling last masa sekolah rendah , tangkap berudu pakai botol lepas hujan . HAHA .

tapi dah taknak dah gotong royong camni , malu.. ;p

(gambar semua dalam camera , nanti dah masuk letak ahh)


bye ,
IZZATZAID

No comments:

Post a Comment