Drop Bar Menu

Wednesday, June 3, 2009

why i miss 2008 so much

dua kosong kosong lapan
2.0.0.8

tahun yang paling aku happy .
tahun aku keluar dari hidup aku yang serabut .
tahun aku terlepas dari kesunyian .
tahun aku hadapi paling banyak ada masalah .
tahun aku selalu terasa tersisih .
tahun aku kongsi suka duka dengan kawan - kawan .
tahun yang mengajar aku erti persahabatan .
tahun yang memperlihatkan aku kepada realiti kehidupan .
tahun yang menguji ketabahan hati aku .
tahun yang aku dikurniakan kebahagiaan oleh Allah SWT . :)

senang cerita tahun 2008 tahun yang paling banyak cabaran buat aku . nak tulis , tapi malu nak cerita . hehe . zaman kenakalan aku jgk . dengan cikgu2 , dengan kawan2 . ngee .. biar la aku share dgn org yang aku trust . ^_^ dah cukup membahagiakan .


actually masuk form 4 , sejak aku masuk sekolah baru . hidup aku dah berubah . malah , aku rasa aku dah lupakan zaman silam aku , aku taktau apa arah tujuan hidup aku . serius ..
follow je la peraturan asrama , peraturan sekolah . suruh belajar aku belajar . suruh tidur aku tidur . suruh turun padang aku turun . macam robot lak jadi . huu ~ gembira la jugak dengan kawan baru . aku happy go lucky ek ? rasa cam ye , tapi tak tau la kalau salah fakta . huhu . entah , aku tak pernah lupa kawan2 dulu . hari2 nama korang sibuk je dalam buku pink kesayangan aku . (izzat? pink? whoaa :O) hehe
. tapi kan , aku macam dah tak ingat life aku dulu macam mana sebab hidup aku kontra sekarang . sad kan ? tapi hari2 rindu kawan2 SMKSP . wuu ..

tapi . cuti sekolah ni , jumpa dengan diorang , teringat kat memori2 lama , lagi2 bila borak2 dengan dja , jumpa mun , lagi lahh .. mcm2 ckp psl time kitorang form 3 , and aku pun dah ada kawan yg best , untuk kongsi masa silam aku . kotak2 memori lama , dia punya lock dah bertemu key . macam lock and key hypothesis . haha . substract menjadi product . bajet bio :D aku ingat hidup2 aku yang dulu . seronok .. sedih .. semua ada . tapi kenangan manis pahit tu lah yang membina diri aku . kan ? kalau tak siapa lah aku sekarang .

huu ~ ape2 hal pun , takkan lah berulang waktu , mustahil . aku ingat lagi dulu hafiz pernah cakap :

"kalau lah aku jadi minuteman aku nak pergi balik zaman form 3 dulu" .


huhu . yeahh ! sokong . tapi aku taknak amek PMR balik . susah lah ! huhu .
ape2 hal pun , aku taktau apa nak jadi dengan diri aku sekarang . help ! sejak masuk sekolah berasrama ni , otak aku boleh terasa exhaust . bila aku nak fikir je , ada je lah benda blocking . pending ! loading .. huu . kawan2 SMAPK suka bahan aku camtu . hehe :D biar lah , nanti aku muhasabah diri aku lagi . :)

so, life must go on no matter what . right ?



a far of memories is like a scattered dream that will always lay in our heart .
just believe in your heart and just let it stay in our heart forever and ever
^_^



Pangkor ; the sweetest memory of 2008 :)




9 February 2009 ; a day before I went to the boarding school :)
*nak wat camne aku mmg suka lolipop . haha

sekian , salam :)

No comments:

Post a Comment