Drop Bar Menu

Friday, July 24, 2009

debate . perghh .

Izzat ? Debate ? apa kaitan ?

errr.. yo wassup everybody !
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum i bid to all :D

haha . hrmm . wayy , aku masuk debate . perghh , cam tak caya an ? kalau aku gtau mbe2 aku mesti aku kena bahan . haha . aduhh aii ..

yup , aku pun xsangka aku masuk debate . dah la aku tak terer speaking . buat karangan boleh tahan ar gak , ni nak speaking . depan orang lagi tu . ohh tidak tidak .

haa ~ segalanya bermula apabila azleen ajak aku masuk debate intraschool debating competition . aku cam tak tahu apa2 . dia cakap liana masuk . yeah ? makcik masuk ? kalau makcik masuk aku on je . tup tup tahu liana ckp dia masuk . maka aku pun turut join serta secara tak langsung .

teammate aku ,

Norliana Shuhada .
Ain form 4 baru . <-- tak tahu nama penuh . sorry . :D and of course budak yang paling tak comel kat dunia . Izzat bt Zaid . oh yeahh babeh . hahaha . malam hari apa tah , ahaa. hari selasa . kitorang diberi briefing ttg debate ni . motion ? rebut ? reaffirm ? pe benda ni ? satu haprak pun aku tak tahu . dan tak faham . so aku tak amek kisah & pergi jumpa ahli jawatan tertinggi PSSGM utk tanya pasal esok nya . (Silat MSSD yang aku plg xske) . okayy ah , balik tu aku terus luangkan masa bersama diary aku a.k.a pakwe aku yang setia since aku form 2 . sering mendengar luahan aku tatkala aku dilambung suka duka kehidupan ; ecewahh . asal ayat aku berbunga sangat ? aduhh aii .. sambung2 .
________________________________________________________________________________________________________________________________________________

and so , malam esoknya debate pertama aku sepanjang hampir 16 tahun aku hidup atas dunia yang fana ni . dah la penat pergi silat, balik nak kena cari point and kena belajar camne nak debate .
cuak tak cuak ? orang yang tak tahu apa2 kena debate ? 2nd speaker lak tu . time tu role 2nd speaker pun aku tak tahu . help! jeritan aku kuat kedengaran dalam hati . korang dengar tak ? tak an ? klu dengar mmg ... mmg ... err . apa2 je lah . aku dah start merepek dah ni . jom jom lagi .

so for our first motion .

THBT homework does not enhance the quality of student's life .

team twilight *nama team aku

govt . side .

omg . apa nak buat ni ? taram je lah . so i did . i was very nervous and my heart was beating at 300km/h . kalah pelumba f1 . aku mmg hebat . haha . the thing that make me look more worst was that we're debating with the future debater's of smapk . gilakk fluent ar english dorg . perghh . malu je aku .. takpe lah . 1st time .. bak kata orang ramai yang cuba tenang kan aku yang hampir melarikan diri dari smapk akibat malu . lol . HAHA . hiperbola gila weh .. +_+

okay ah , aku tau korang dah menguap lebih dari 10 kali baca entry aku ni . jom ar masuk part yang best sikit . perlawanan ke dua .

motion .

THBT Izzat Zaid is a good girl .
govt menang beb . HAHAHA . takde lah , lawak je . korang gelak ah skali . ahahahahahhahahah . sengal =_="

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

serius serius . ehem ehem ..

THBT foreign players are needed to save malaysian football .

ohh yea ! aku tak tahu menahu pun bab2 bola ni . bantai je lah . thehee ~ yang takleh bla jadi best speaker . judge salah kira tu . korang jangan caya . (:

next day humour round .

THBT we should not sing the wonderpets song .

ahakz . jadi oppo . bangkang bangkang ! go wonderpets yayy ! aku siap menyanyi lagi sekali tuh malu beb .. malu malu . siapa kawan aku angkat tangan ~

....................................................................... erk ? tak kisah la .
aku jadi best speaker skali lagi . rasanya sebab suara aku merdu sangat kot juri terpegun . hahaha .

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

hoo ~ mlm tu pemilihan utk ke quarter round . cehh , 24 org dr 54 org terpilih . aku terpilih . yea ? juri salah kira . juri salah kira =_="

ahh , dpt team baru . aku ngan budak f1 n f2 . lawan team yang paling aku taknak lawan . haha . bukan pe . team yang aku lawan hebat . aku ? aku dah ar tak hebat lgsg . patut ar kalah .

motion :

THBT english is a necessity to succeed in life .

jadi oppo . gila ! mana ada point weh ?!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________


taknak ingat .

aku masuk semi . 12 org je kali ni . team ngan bdk f2 n classmate aku .

motion :

THBT freedom of speech should be allowed .

cehh , main politik . aku dah ar tak minat politik . terpaksa ar buat2 minat . hehe . & fyi . aku dirakam .. uwaaa ~ malu sehh . huu ~ dah la aku debate gaya cam tah pape . org tak reti . tp afiq puji aku . tak sangka lak . hehe . segan aku . ngehhh . adil pun puji . kyahhh ;"> tapi aku tau aku still tak setaraf dorang ar . huhu

hehe .

final 6 org . err. aku tak dapat . 5 org debaters lg sorg amirul hazim. classmate aku . okay ar . aku tak kisah . lg pun aku beginner . 1st timer . kalau dapat g final tu mmg bersyukur sgt2 . tapi tak dpt xpe lah . g semi pun dah bangga . hehe .

Adil mintak tolong aku jgk utk motion dorg . cehh . ^_^ bangga ni future debater mintak tolong . ngee ~


okay tu . tu je kot pengalaman aku debate . ada gak la yang sokong aku . thanks ..

okay . salam :)

2 comments:

  1. hahaha...amirulhazim tu pon nseb gakk..

    ReplyDelete
  2. izat,haha.kita dah hadi sama lah.dulu kita sorang je debater.now dah ada gang.kita x de pun kawan yang debater.now awak!hehe.

    ReplyDelete