Drop Bar Menu

Wednesday, December 30, 2009

The rest would be history .

Aku ingat lagi . Hari ni tahun 2008 , aku berdebar sangat sebab 30 hb amek result PMR . (hari ni 30hb kan?) 1 tahun ulangtahun dapat 9A . yay ! :D Pasni 11 A+ pulak target aku . InsyaAllah dapat . Amin ..

oke lah . macam - macam dah jadi tahun ni . aku pindah sekolah . aku masuk asrama . aku dapat kawan baru . memang overall life aku dah 70% berubah . lagi 28% aku still ada family , kawan dulu . :) lagi 2% . arghh , ni nak cerita ni . sejak aku tengok reality show WE GOT MARRIED kat rumah K
hodijah hari tu . I can't stop thinking about Marco Benjamin Lee . He's really HOT . haha siang malam termimpi - mimpi . adakah ini yang dikatakan cinta ? HAHA pahal ngan aku ni ? dah tak betul kot . geli gila jiwang2 ni . ahh tapi dia comel and cute and hot and arghhh .. dia la lagi 2% tu . HAHA LOL . saje menggedik =.=


ahh . tak nak curang dengan Hee Chul tapi nak buat macam mana . haha . adoi merepek .

oke lah . continue2 . tak yah layan aku ni .

hmm .. banyak dah berubah tahun 2009 ni . aku sendiri mengaku aku dah berubah . tapi aku tak sure makin baik ke makin jahat . tapi rasa macam makin baik . eii.. perasan . hmm , mungkin lah . tapi still , bagi aku , aku ni perlu jadi lagi baik . sempena tahun baru ni , of course la semua orang ada azam kan ?

aku.. aku.. aku... umm , aku taknak la azam yang yoyo'o je kan . kalau tengok orang selalu azam

nak jadi rajin .
nak jadi baik .
tak nak bercinta2 .
nak fokus study . tak nak main2 .
bla2 .

haha . alih2 sama jeh . ahh , tak nak tak nak . rajin ? aku memang pemalas . (pengakuan jujur) . HAHA . baik ? mana lah aku tahu . bercinta ? aku memang tak berminat . fokus study ? 50 - 50 la macam biasa . tak nak push sangat . tak main2 ? ohh man , mana boleh . HAHA . azam aku satu je . aku nak ada identiti sendiri . serius ni . untuk 2010 . tu aku nak capai . aku tak nak cepat terpengaruh . i should focus on more on myself sebelum sibuk nak fikir orang lain . masalah diorang , itu diorang punya hal lah . aku punya pun menggunung masalah . nak sibuk orang punya pahal ? haha . lagi2 next year nak SPM kan ? :) and the next two years aku start hidup sendiri . ahh . aku kena ada identiti . mati aku kalau culture shock . tak nak tak nak ! InsyaAllah tak , aku tahu Allah sentiasa disisi aku :)

yang lain depends from time to time . aku akan jadi lebih baik , lebih bagus . lebih rajin . ohh, aku jugak nak tambah amalan sunat . rasa macam tahun ni tak cukup . ishh . aku nak jadi pandai lagi . kalau dapat genius memang aku bersyukur . AKU NAK JADI MACAM SHERLOCK HOLMES . arghh , *u should really watch the movie . AWESOME ! . hmm .. but kalau aku dah aku . aku jugak lah kan . :D aku nak jadi someone yang better . HAHA banyak pulak cerita .

Hmm . kadang - kadang aku termenung . actually selalu . =.= orang selalu tegur aku suka termenung . ahh biarlah . aku tak bagi masalah pun kat orang . hee .. :D aku selalu teringat zaman aku form 3 dulu . asal lah aku tak tulis blog since form 2 . kan best boleh baca memori pasal form 3 . aku ni , entah lah . aku jenis manusia yang suka ingat masa lampau . pahit ke manis ke , senang je singgah kat otak aku bila2 dorang suka . penat aku simpan elok - elok dalam 'brain' drawer . degil jugak . HAHA . so recently , I kept thinking about my past . to be accurate , the year 2008 . it was last year eh ? asal rasa masa cepat sangat berlalu . hmm .. aku dah nak form 5 eh ? macam tak percaya . arghh . aku rindu sangat zaman aku form 3 , aku rasa dah berapa juta kali aku cakap macam ni . kawan - kawan aku pun mesti dah muak dengar . tapi .. itu lah hakikat . aku rindu sangat diorang . aku rindu sangat diri aku yang dulu . aku dah berubah . aku dah tak aktif macam dulu . aku NAK aktif macam dulu . aku suka perhatian . HAHA . :D

umm , this year . aku ... aku ... tak tahulah . tapi aku tak tahu apa bakal jadi next year . aku tak nak pressure . aku tak suka . grrr.. hmm , aku belum ready lagi . tapi sekarang aku tengah bersiap sedia lah nak pergi berjuang . kalau sekarang aku tak boleh nak jadi kuat . dah keluar sekolah nanti apatah lagi ? so , i have to accept the fact that i'm growing up . I am already 16 . hmm . kuat izat kuat . biar lah , masa silam tu yang bina aku . tapi time would never be rewinded . I'll have to move on and I'll make sure I will always cheer up next year ! :) takmo sedih2 pasal kisah dulu . kalau aku sendiri tak set mind nak jadi happy , siapa je boleh buat aku happy ? tapi kalau aku set nak jadi happy , tak payah orang tolong pun aku boleh bangun sendiri :)

SO , LIVE YOUR LIFE !!

and never let people get in your way .

p/s : I am starting to love my life :) and bersyukur sebab hari ni bangun tidur , batuk2 & selsema sikit je . tak sakit tenat . wahhh . dapat hirup udara fresh atas bukit . every day is a wonderful day ! Allah sayang aku & I love Allah too :) 2010 is future and 2009 is history . bubbye . gonna miss you 2009 . :D

try lah dengar lagu ni . D'Masiv - Jangan menyerah . Here's a part of the lyrics yang sangat bermakna :)

Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Perlakukan yang terbaik

Tuhan pasti kan menunjukan kebesaran dan kuasanya
bagi hambaNya yang sabar dan tak kenal putus asa



No comments:

Post a Comment