Drop Bar Menu

Thursday, March 18, 2010

susah , susah . ahh ..

tak kisah la berapa kali aku renungkan , dan fikir ..

"eh , tahun ni dah nak masuk 17 . nak SPM"

T_T aku still tak percaya , betapa cepatnya masa berlalu . macam baru je semalam masuk form 1 . tahun ni , dah jadi paling senior dalam alam persekolahan menengah .

[tapi best sebab adik2 junior semua kena respect] HAHA

bila tengok balik kan kawan2 dulu . sekolah lama . fuhh , semua nampak makin matang . yang pendek pun dah jadi tinggi . yang comot2 pun dah jadi smart . manusia berubah kan .

[tapi jealous kenapa lelaki tinggi ketara sangat . HAHA adik sendiri dah beat kakak]

dan aku , umur aku dah 16 plus plus . dan kawan2 aku ramai pun masuk 17 . bila tengok macam biasa je . tapi bila fikir balik . TUJUH BELAS ? wow! besar dah tu .. tapi perangai macam..

A . Budak Tadika [or mengalahkan]
B . Budak Sekolah Rendah
C . Budak yang bajet dah besar nak kahwin . HAHA

yang penting semua BUDAK . haha . tapi yang perempuan dari comel jadi cun . lelaki pulak jambu jadi hensem . nampak lah jugak bersesuaian dengan umur . HEHE . tapi susah kan nak percaya , kita dah form 5 , dah besar . lepas ni masuk U . dah takde gelaran budak sekolah . wee ~
rasa macam best kan ? tapi nanti macam2 lagi tanggungjawab kita kena pikul ..

so .. kat sini nak cakap .. sementara kita masih sekolah menengah , hargai je setiap masa yang ada . masa yang dah pergi kita tak boleh kejar dah . kadang2 memang rasa susah , tapi semua tu yang dapat kita jadikan pengalaman . lepas ni dah tak ada :) kalau kita asyik fikir benda lain yang best , orang lain je seronok . kita dah butakan mata untuk tengok opportunity yang terbuka untuk kita , kita dah butakan mata untuk tengok keseronokan yang sebenarnya ada untuk kita . dengan kawan2 , dengan cikgu . sekali sekala nakal dalam kelas . HAHA nanti dah tak ada dah kan ..

actually point aku kat sini is .. hargai setiap masa yang kita ada , xpayah fikir nak besar cepat je apa . no worries , nanti dapat jugak peluang tu .. :) nak kerja ? sat gi korang kerja gak . nak kahwin ? jodoh setiap orang Allah dah tetapkan . tak kemana .. hehe .. sekarang kita budak sekolah , enjoy jadi budak sekolah ! ramai tau orang jealous dengan kita .. so be proud of who we are ..

aku selalu jugak merungut nak cepat habis SPM , tapi bila fikir balik . SAYANG lah kat kawan2 SMAPK . sat gi rindu pulak diorang bila dah keluar . huhu ..

ni antara kata2 ayah [the best dad alive!] aku , yang selalu aku jadikan main point dalam mind set aku .

[dipetik dari facebook beliau]
antaranya : [grabbed from his wall post]

Kalu u boleh boring hidup kat dunia ni..I rasa kat syurga nanti u lagi boring.. kat sana hidup lagi lama.. pas tu dah lah tak ada benda2 yg susah2 kat situ..semuanya senang2 belaka..betul tak? kalu dah jenis boring tu kat mana2 pun dia boring... tapi kalu yg jenis happy kat mana2 pun dia happy..

Buat salah..tak buat pun salah..(pinjam kata2 hikmat pengacara IKIM)..hidup kat dunia memang banyak terjadi cam tu.. kalu kat syurga. buat betul..tak buat pun betul..kalu nak hidup kat dunia kenalah belajar tabah dan bersabar.. betul tak?

Life is too short for us to take care of the bitter side.. Therefore..It's much much better for us to spend our time at the sweet side..

some of it la :) haha .. best kan baca .. well , my dad is one of the person i really admire .. last month he went climbing on Gunung Merapi .. and masih aktif Sea Diving .. and seorang Karate instructor .

and he's born on the year Tanah Melayu MERDEKA . [kira sendiri umur] tapi selalu mengaku 18 tahun . HAHA

he is strong and adventurous and seorang ustaz at the same time .. hebat :)
and one thing interesting about him is that he is always happy wherever he is .. alone or in the crowd .. he enjoys the moment .. he likes people and people sure do like him :)
i wish my life can be like his' . and i can , kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi . HAHA best lah pepatah ni . amin..

ape pun , walaupun susah nak terima hakikat kita dah besar ke kecik lagi ke .. try accepting it and you can get through your life enjoying each and every moment you have ..

SELALU LAH GEMBIRA :)



karate do .
[saya Taekwondo :D]

diving
[jealous sebab aku nak belajar dari dulu xdapat2. HUHU]

Mount Merapi
[time ni aku kat sekolah . tak leh ikut T_T]

With My sis , ANIS :)

hehe . LIVE YOUR LIFE TO THE FULLEST ! :)

happy hari ni sebab ada orang tu cakap thanks :]



5 comments:

  1. takot owh tgk gunung merapi (ke BERAPI?) tuh..
    berasap-asap woo.. huhu~

    POWER OF DAD = pndai PUJUK

    ReplyDelete
  2. bez la ayh kamoo..
    HIDUP AYAH!!!
    huhu

    ReplyDelete
  3. aisyh??
    "happy hari ni sebab ada orang tu cakap thanks :]" ???? ahha! gua tau!

    ReplyDelete