Drop Bar Menu

Tuesday, June 8, 2010

Keriangan Baru Bermula . weee ~

*masih keliru , nak martabatkan BM or mempraktikkan BI ? au takallam fil lughatul arabiah ? haha chottomate kudasai :)* bantai je lah .

4 June 2010

the day i got back from school . haha today was great ! I went to school as usual at 7.00 a.m. and hari ni takde buat apa pun dalam kelas . just ustazah masuk suruh bersihkan kelas and uruskan bayaran sekolah . then ustazah cakap kol 10.30 dah boleh balik . mwahaha . so aku terus call ayah aku and suruh amek awal dari sekolah . xlarat tunggu lama2 . weee ~ dalam pukul 9 balik asrama and packing . dah habis tu lepak kat dorm baca novel jap and kol 11 lebih balik ! wee ~ haha sangat best dapat balik rumah .

kol 1 sampai rumah and abah terus g solat jumaat . ah , dah sampai rumah nak buat apa lagi . serbu komputer lah ! MWAHAHA . lepas packing , siap , solat semua lah . :) so sampai petang online .
1st destination ; facebook .


2nd tengok cerita cinderella stepsister . :)


malam tu pulak aku pergi surau . ada ceramah macam biasa . yeah , it's good to be home ! sedang tu , the girls .. tolong sedia kan makanan semua . wah , anak anak dara lah katakan . x ramai sangat ada , aku , fatin , k.yong , ira .. tu je rasanya . budak2 kecik lak main futsal kat padang sebelah .. huu , dah siap dah padang . memang confirm aku dah lama tak keluar rumah . terperap kat ASRAMA je . :D oke la . lama jugak tak jumpa jiran2 aku . huhu , nampak jugak arif , adam , aqil.. err .. ramai lagi . tapi ada sorang ni , HAHA . Amir , adoi adoi .. aku dah segan dengan dia . dah lama tak jumpa . dia asrama jugak kan . kat pahang lagi tu . ye lah .
tiba2 dia perasan aku . aku senyum je la . sekali semangat dia lambai tangan . haha . aku gelak je la . pergh , dah besar dah dia . sumpah nampak matang . =_=' (xdpt terima hakikat) . ngehngeh . tapi tak dapat nak tegur pun , tak sempat habis makan , aku ada hal . whoa ! terpaksa balik . mama suruh . oke lah . takpelah . *ada something aku takleh lupa* .

end of day 1 .

5 June 2010 .

yawn ; mengantuk sebab semalam tidur lambat . hmm , lepas subuh tidur balik =_=' . then around 9 o'clock terbangun sebab munirah call :) ahaa , senang je ayat . 'izaaaat , kita boleh keluar , awak , jom g klcc!' gahaa . time tu jugak rancang on the spot . so aku bangun and terus siap . patutnya janji pukul 10 lebih smpai rumah munirah , but banyak pulak hal kat rumah . so dia cakap jumpa kat lrt terus . oke . but on the way tu munirah cakap dia dah gerak pergi KLCC . huu .. oke , akibatnya lambat . takpe lah . tapi aku kena naik lrt sorang2 lah pergi KLCC . haha time tu tersedar aku bujang . ceh , HAHA . apa motif cakap ni ? =_='

tak kisahlah . then 1/2 jam kemudian sampai and terus jumpa munirah . dua orang je ? kira dating la ni ?
haha tak la . so lepas peluk muahhmuahh terus g jalan2 . sambil tu bercerita sume2 , pergi kinokuniya . thought of buying comics .. tapi takde mood pulak nak baca . so biar je lah . then macam biasa la . hangout . huhu . and around 5 o'clock tu , after solat si 'dia' munirah datang . wow ~ bukan main happy lagi munirah . right ? HAHA . aku gelak je tengok , comel :D

ahahah , and then bila dah jumpa masing2 sengih . nyet nyet (asal dh terikut haziq ni ? adoi) nyeeeet .. haha pastu dorg cakap2 and jalan2 and aku pun layan diri dengar lagu CS :) xnak lah kacau diorang kan ? haha . kesepian je aku . cewah , orang bujang . aku je tak terfikir nak buat makan nasi minyak sebab tak tahu suruh sape suapkan . HAHA . but munirah , ceh , rasa cam tak lama je ni . btw , jemput kita datang . huhu .. oke la . munirah happy sebab dapat jumpa yang tersayang . aku pulak ibarat err.. kalau tengok movie macam orang yang senyum bila dapat buat orang bahagia tp sendiri sendiri . *cool , macho* cewahh . korang bayangkan aku cepat ! hahaha..
oke la . hope she's happy slalu macam tu :) . um , I'm good being single . still enjoying my life without having to worry others . hee ~

oke la . dalam pukul 6 tu balik and lepak rumah mun before abah datang amek . balik rumah , makan .. solat siap , kol 10 tu balik kampung . ahh , dalam kereta . time2 aku dah nak tidur . entah kenapa ramai message . ada la kot 7 org . whoa ~ bagi aku ramai la tu , xsempat balas ni tu dah balas .. pening nak layan . tapi takpe ah . pastu aku tertidur . XD so biarlah kan . HAHA kol 1 camtu smpai ah kampung .. dah salam2 terus masuk bilik tidur .. zzzzz .. ngantuk !

end of day 2

6 June 2010

yeah right . aku dah kat kampung . huhu . a fresh day ! lepas subuh aku tidur n then bangun balik pukul 8 camtu . perghh . ramai kot berebut nak guna toilet . aku asyik x dapat ! alih2 pukul 9 lebih baru dapat mandi .. -_____-' whoot whoot ~ dah nasib badan nak buat macam mana XD
oke la . dah siap2 bersolek berdandan . HAHA (yucks. aku tak pakai make up oke. never!) lantak ah muka aku hodoh pun kan . yang penting natural gituu , aiceh ! :D lepas tu terus pergi masjid Sri Menanti . sampai2 je acara akad baru nak start . dengar khutbah pasal kahwin (khusyuk wo!) tapi tak lama , cousin aku datang tegur . haha cousin yang rapat dengan aku . (Mohd Nor bin Abdul Rahman) ceh , nak gak enterframe nama . huhu at first aku segan dengan dia . tapi dia relax je tanya aku soalan mcm2 , pasal skola la , ini la itu la *still dalam masjid* . haha buat segan aku . tapi sekejap je . bila dah habis acara akad nikah tu baru cakap banyak2 . dia dapat olimpiad . fuhh ! gempak kott .. baru form 4 . jap aku fikir . time for 4 aku addmath muka hingusan lagi . orang lapkan lagi tu . hahaha . meaning tergagap lagi la belajar . orang cakap susah aku pun terpengaruh *cewah , bajet dah pandai . GAHAHA . aku memang pandai pun kan . amin .. (aminkan ramai2) . :) kamu pun pandai juga , yay ! huhu . sama2 pandai ! bestnya !

ouhh , melalut . umm .. then balik sekejap rumah wan , tengah bukak KBSW ! cite CS lak tu ! gahh , aku tengok pastu part Eunjo ajak Gihun lari tu , aku nangis .. blahhhhhhh .. cousin aku nampak ! jatuh maruah aku ! waaaaaaa .. haha takde ah nangis melampau . just touched je . tetiba keluar air mata . INVOLUNTARY action k ! tu membuktikan hati aku ni lembut sebenarnya . toing toing . flexible :D and then tengah hari tu pergi kenduri pulak ! bestkan ? tapi asal eh . tahun ni aku dah tak fikir nak kahwin . tahun lepas bukan main semangat ! hahahahaha .. pengaruh budak2 dorm E03 la ni , esp ome . gahaha . kantoi .. takde ah . aku ni dari kecik dulu single . tak pernah merasa ada pakwe . ngehngeh . nak kahwin dengan sape pun tatau la .. biar lah . i don't care babeh . :D one fine day nanti tahu laa kan .


haha . sweet kan ? :)

comel kan ? cehh , oke la . aku tunggu kakak aku pulak . :D hua hua .. then lepas kenduri tu balik la . Amar kat gombak dah bising suruh amik dia . haishh . kacau betul la . adik sedara aku baru nak ajak lepak sama2 main XBox . hoho . :D takde rezeki nak buat camne kan . so balik je la rumah . dah sampai rumah amar lak cakap tak jadi balik =_=' . hampeh gak ah . baru ingat nak stay kat kampung . tosh tosh . adoyaii.. takpelah . so apa je aku buat lepas tu ? hmm . aku balik pastu online then tidur . ah ah ! ni nak kembang sikit , aku buat addddddddddmathhhhhh .. haha sikit je la tapi . tapi buat jugak kan . uuu .. :D :D then abah ajak g makan kat luar . hoho then ... entah . tak ingat dah buat apa malam tu . zzzzz .

end of day 3

7 June 2010

ah , hari ni . hari ni .. abah busy , so aku tak g mana2 . duduk rumah layan lagu , online , tengok tv . chatting , foah ! lama chatting . dah lama x chat ngan orang . but then dalam pukul 3 tu aku gerak g sekolah . kol 4 la nak dekat tapi 3 lebih jugak . apa2 je lah . aku gerak balik SMAPK . ye lah , dah habis cuti . aku nak balik sekolah study . cukup ah , aku dah puas dah balik kampung , jumpa kawan . oke la kot . kena study pulak kan . dh nak SPM . sobs sobs .. bye2 rumah ..

tettt.. banyak la . haha x lah . aku pergi sekolah sebab aku tertinggal IC dalam loker =_=' . sangat teruk . dah la benda tu sangat penting kan ? hmm , oke la . dah dapat masuk sekolah . tapi............




asrama kunci ! ahhh .. entah la . asalkan sekarang dah dapat . HAHA alhamdulillah syukur . hmm.. balik rumah , tak buat apa dah . tengok so you think you can dance . BEST la ! seronok tau tengok orang reti menari . daripada jadi aku yang cam kayu ni . huu .. anyway . tu je lah aku buat hari ni . takde ape sangat . kira agak 'cuti' la hari ni . zzzz

end of day 4

8 June 2010

hari ni bangun dan terus rasa aktif ! tak tahu kenapa . huhu but thanks to Allah for keeping me alive after i had a short death . :) well , our soul are taken back when we are asleep right ? anyway , as usual I went downstairs and ate my breakfast dan onlineeeee semula . *memang balik cuti ni takde kerja lain . huhu . tapi kali ni , aku on off gak ah depan computer . pergi sini , naik atas , turun underground , whoaaa .. sidai baju , kemas bilik , cuci toilet . HAHA . sambil tu jugak adib call aku kat ym . kesian dia , :D berapa jam eh call ? 3 ? hoho .. yikes , dah lama xcakap dengan orang lama camtu . ni yang rindu ni nak gayut dengan bestie aku . waaaaaaa .. khodijah . rindunya kat ko ! munirah juga . hari tu tak dapat borak lama dengan awak . sobs sobss .. T_T huhu , and dalam pukul 4 tu ayah aku nak keluar , so aku ikut la and singgah sekolah . SMKSP :) suka suka ! huhu .. aku malas nak cerita lebih kat sini . nah click ;)

itu lah . balik sekolah tu singgah kedai nak buat kajian addmath . cewahh , semangat ;) nah click click jugak . hm , dah balik rumah tu , packing . janji dengan fatin nak keluar main futsal . ngehngeh . tak sempat pulak . oke lah . hari ni actually aku tak tidur , tapi still .. the day ends at 11:59:59 + 00:00:01 . huhu .

tata ..


assalamualaikum .

*post untuk 'click' sedang di update :D


ni gambar aku masa kecik kat rumah scortland dulu . HAHA . tetiba rasa nak share ngan orang . kecik2 dah pandai panjat kerusi kan . memang x dapat dinafikan , aku hebat ! haha . korang pun .

lakin , la haula wala quwwata illa billah :)


lastly ;
computer addict

:D :D :D :D :D D: :D :D

No comments:

Post a Comment