Drop Bar Menu

Sunday, June 13, 2010

nak menangis tapi tak boleh .

menangis ..
menangis ..
menangis ..
it's one way to let go the tense you have in you .

malu ke kalau menangis ? tu bukan ke bermaksud yang kita ada hati ?
hmm.. let me just be frank , aku TAK suka menangis sebab orang .. dan aku jarang menangis sebab orang .. haha , kalau dulu aku senang menangis sebab kawan , sejak peristiwa tu . aku rasa hati aku dah tak ingin menangis sebab orang . peristiwa tu , aah . 2 tahun lepas .. HAHA bila aku fikir balik , baru aku teringat betapa bodohnya aku menangis sebab dia , kawan baik aku dulu .. bekas .. kawan baik ..

pengalaman dah banyak ajar aku , supaya jangan terlalu percayakan orang . nanti kita yang kecewa . umm , aku rasa , bila kita ada orang yang kita sayang , kita akan nangis sebab dia ..
bila2 pun boleh nangis .

contoh ; tengok movie , kadang2 terasa benda tu jadi kat kita dan dia , jadi kita menangis ..

tapi kan , aku .. aku tak tahu kenapa , bila aku tengok cerita apa2 , bila sampai part yang patut kasi penonton touching , aku tak rasa apa2 . part kekeluargaan lain cerita lah kan . tapi , part kawan2 ni , tak pun cinta . um , aku tak rasa apa2 , aku tak dapat bayangkan sesiapa . hmm .. aku nak menangis , supaya aku boleh teruskan hidup dengan gembira , tak perlu stress .. tapi cara apa aku nak nangis kalau dengan cara yang selalu buat aku nangis *movie* , dah tak berkesan ? arhhh ..

need to let it all outtttttttttttt...
aku nak menangis untuk hilangkan tension , tapi MACAM MANA ?! kenapa SUSAH !

nangis je laaaaaaaaa. kenapa tak boleh ?

:((

ahh , senyum je lah . kan senang :) but still , i wonder how can some people cry so easily ? even benda kecik pn nak nangis . nampak lemah laa ..

4 comments:

  1. menangis tu mungkin menampakkan yang kita lemah, padahal kita tak sedar yang kadang2 benda tu lah yg membuatkan diri kita smakin kuat..

    dun wori, u will cry someday.. xperlu tunggu, ia akan dtg dgn sndiri..

    -make it simple bro-

    ReplyDelete
  2. tapi kalau mende tu kecik..
    tak yah arr nangis..
    mende simple pun nak nangis..
    lek dah ar..
    nampak sangat nak perhatian.
    lemah :(

    ReplyDelete
  3. tapi kalau mende tu kecik..
    tak yah arr nangis..
    mende simple pun nak nangis..
    lek dah ar..
    nampak sangat nak perhatian.
    lemah :(

    ReplyDelete
  4. yah betul , that's y i jarang nangis . ego masih tinggi . HAHA :D

    ReplyDelete