Drop Bar Menu

Saturday, August 21, 2010

before after

PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA ,





*woi, aku gune bahasa air cendol ohh , haha . mcm2 adaaa .

aku dah bajet hari ni cuti , waa~ ingat boleh la bangun pukul 9 ke 10 ke ,
ini x , pagi lepas subuh , ayah aku da suruh bersiap , pack2 barang untuk pergi Cherating & siap2 untuk pergi amek kakak aku kt PLKN ,
hrm , ngantuk beb , semalam dah la aku tidur pukul 4 pg , chatting . haha .
nak tak nak , secara tak rela la aku pergi ,


but i really miss my sis a lot ! :)
then , the journey took me 2 hours , just sitting inside the car & fighting with my bro yg poyo + gedik , haha & sleeping & daydreaming . haha . i guess i'm thinking about my future . thought of texting my friends , but i'm not in my mood on the moment ,

hha , we got lost on our way , I've never even heard a place called Beranang in Selangor . hehe . no doubt about going around and around and not finding the place , ngehss .

:D after asking a few local people there , we went to the destination .


pastu smpai la ke KEM PLKN uh , kem millenium , masuk uh , kena sign in , haha . ngekk . daftar la . akak tu tanya , "anak encik ni wira ke wirawati?" . wahh , best gile digelar sebegitu . hehe . ada abang uh tunjuk jalan . (abang? yekk , haha . tp dy lagi tua kan?) . g kt tempat sukan air , tgk wira2 PLKN tgh lumba rakit . hehe . lps tu perempuan punya turn pula , best gila tgk diorang bersorak utk rumah msg2 , even laki pun bersorak . perghh , memang semangat berkawan la .
terdetik gak rasa jealous kat hati aku , (xtau nape) . aku nak jugak jadi cam diorang kot . hrmm ..

kakak aku masuk kayak , tapi sbb kitorang smpai lambat , dah habis da . ohh yea . spnjg kat kem uh , xjmpe pn kakak aku . hingga la semua acara air habis , kitorang
g dewan , dimaklumkan ada persembahan budaya . ngehss . baru la jumpa kakak aku . walawey , cun ar dia . dah la makin tinggi (jeles aku) , makin kurus gak uh , dah kurus nak diet gak . adehh . hehe .

urm , persembahan pertama , ada aksi juggling sambil menari atas pentas
. akak aku masuk , haha . comel weyhh , :P

the
second one , tarian cina . seronok gak ar tgk .

the
third pulak , tarian dari Sumazau kot . masyuk ohh tgk . best !

fourth , ada abang ni buat silat . smart seyhh , macam aku . hahaha (perasan)

then ada tarian india , negeri Sabah , tarian melayu . mcm2 lah ! seronok ! .

pastu pelatih2 bley balik sempena raya cina . of course la termasuk kakak aku . dia ajak aku masuk dorm dia , so , aku pun ikut . tgk camne dorm kt kem , not bad . best jugak . hehe .
aku nak gak jadi wirawati negara , aku nak jugak jadi cam kakak aku . Selain Rasulullah , aku admire personaliti kakak aku , aku nak jadi cam dia , aku nk contohi dia . aku nak b
angga kan negara Malaysia ! hehe , tgk la . time aku nnt , klu aku xdpt PLKN , aku akan buat rayuan . haha . ngehss . :)
so lepas da boleh balik tu , masuk kereta 3-3 beradik terus tido . haha .

bila sampai rumah , akak aku check la peti surat rumah , & t
hen ada surat untuk aku . surat yang aku dah boleh agak . tawaran ke SBP , nama sekolah ***** (shortform) . kalau korang hebat mesti korang boleh baca . haha . aku boleh :) yeay me! XD . smbg2 , aku tak tergamam , tapi ter... ter ... ter .. paku . sebab aku fikir kwn2 aku kt SMKSP , siapa sggp tggl kwn2? aku tak .

hrm , lama gak aku tatap surat tu , ntah ape yg ada dlm fikiran aku time tu . dalam pukul 4 , keluar rumah , nak bertolak g Cherating . so , aku bawak sekali surat tu , blom hbs belek lagi . hehe . dalam kereta aku baca novel , Gemersik Kalbu tajuk diberi . kakak aku punya . heh..

dalam kereta aku msg la ngan mbe2 , perghh . rekod plg byk aku msg , smpai merah jari aku , aku msg dgn 8 org dlm satu masa , haha . dua2 hp aku lyn , ngehss . ada satu part aku msg dgn kwn aku sorang ni .

aku ; 6feb myb ak last kt smksp. :(
dia ; ko pindah ke?
aku ; yup. ptg td surat twrn smpai kt rumah..
dia ; Ooo... Nampaknya aku sorang2 je la kat smksp sbb ko dh pegi .
aku ; Ape pulak sorg2? Ramai kwn2 ad utk ko kt smksp :) Ak sdey jgk xdpt jmpe korang nnt..
Ssh nk sesuaikan diri kt skola br..

dia ; aku harap ko suka sekolah tu.
aku ; Semoga camtu la. InsyaAllah, ak berat hari la ble nk berpisah dgn kwn2 kt smksp..
Byk kngn & memori..

dia ; Okey bye .
aku ; Erm? k..

kecewa , gembira
, sedih , sume ada bila msg ngan kawan2 aku . dah boring main msg , aku tido . incoming message aku bce tp wat bodo je . hik3 . then sedar x sedar , pukul 8 aku smpai kt resort yg dituju , naik bilik , msg lg . smbl tgk bintang , tiba2 teringat pulak kat someone ni , lama gak aku termenung , pastu masuk tido .

THE END .


dorm B ; dorm kakak ak . :)

masyuk gila tengok persembahan kat depan?

kakak kesayangan aku ; nak tinggi jugak! hehe .


glosari ;

*
dogolss . aku xtau ape ni , tapi mun suka cakap . haha . xde makne kot .




23.01.2009 ; love&wishes from IZZATZAID . salam . (:

haha , written on 23 January 2009 . pergh , sekarang dah 21 August 2010 . dah lebih setahun dah kan . :)
bila aku baca balik post ni , haha . rasa macam lama lak berlalu . time tu aku semangat nak pergi PLKN . ceh , tapi sekarang aku dapat dah PLKN . happy jugak la . tapi takut . kalau duduk sebulan kat sekolah pun dah homesick . ini kan 3 bulan . hmm , tapi tu la masa aku nak berdikari kan ? :)

um , 23 Jan 2009 . tarikh ni jugak , aku dapat surat tawaran masuk SMAPK . haha sekolah yang sebelum ni aku tak pernah kenal . sekolah yang dah 2 tahun aku duduk . whoaa .. lama kot , macam2 dah jadi since aku form 4 , aku rasa tak sanggup aku ingat semua benda tu . HAHA . hari tu , aku badmood kot . sebab fikir pindah sekolah . aku taknak pindah sekolah , aku nak stay dengan kawan2 aku kat Sg Pusu . hmm .. rindu sangat kat diorang . okay , aku rindu kawan2 aku .

oke , apa aku nak cakap . AKU SANGAT RINDU HIDUP AKU DULU !!!

um , i need to get out from the past and look towards future !

No comments:

Post a Comment