Drop Bar Menu

Thursday, December 23, 2010

let's drive ~ :D

assalamualaikum ;)

hey oke oke , budak yang innocent baru nak ambil lesen tengah rasa excited .
it's a new experience for me :)

here i go ;)
oke , pagi tadi ready around 10 dah gerak pergi pusat latihan .
check in (like sahkan kehadiran) and pergi masuk lecture room .
oke , sebab aku datang lambat (which is 10.05) , tempat duduk penuh dan aku bernasib baik sebab ada lagi 3 seats kosong . ada 2 kat depan sekali and 1 dekat 3rd row . i got the one kat 3rd row (lucky me) sebab depan sekali lelaki . HAHA don't wanna seat there of course !
hmm , budak sebelah aku , 2 orang came from the same school (sangat best jadi diorang!) but oke la , boleh la ajak berborak . tak sombong langsung :)
then pagi tu start belajar pasal introduction to driving . cikgu kami , well , cikgu Nizam totally rocks ! memang sangat sangat best dengar dia cerita (well , my dad , my mom , my sis told me kelas KPP ni should be boring) tapi tak langsung . oke , sumpah best gila sebab cikgu sporting & sangat lawak . 10x lagi lawak dari aku kot . oke , aku tak lawak pun :D
hee ~

oh , i need to study this sebab isnin depan ada ujian . need to pass to take another step to get my L licence .
oke , the class ended around 4.00 . oke la tu , tak bosan . wishing for more actually ~
haha aku rasa jugak lah berdebar . tak sangka aku dah besar kan , dah tak jadi budak sekolah and dah amek lesen bawak kereta kat jalan raya . uhh , cepatnya dah besar !
this is the beginning of hidup berdikari kan ? ye lah , patut jugak aku belajar . aku ni too dependent kat orang . =_='
masuk PLKN pun aku nak belajar berdikari . go go ijat ! :D *support me will you ? ^.^
done merepek , back to the story . oke , habis tu check out . haha aku tak dapat cari word yang sesuai la nak describe . macam kena .... camtu2 la .. hehe
oke , they provided transport nak balik , so i had to wait until 4.30 .
serius bosan , aku kena tunggu kat depan kantin . hmm , sangat bosan duduk sorang2 .
aku duduk kat tepi tangga (sedih gak aa kalau korang baya
ngkan) . HAHA dan sebelah satu lagi ada sorang budak ni , nampak lah jugak dia bosan . sekejap2 tengok phone , sekejap2 macam nak tidur , termenung . hee ..
lama jugak aku bergelut dalam hati nak tegur ke tak nak . ada around 30 minit gak aku kena tunggu , so at last aku just wat tak tahu tegur dia .

aku : awak . (serius rasa pelik gila guna ni)
dia : hm ? saya ?
aku : aah . tunggu siapa ?
dia : umm , tunggu , ada orang hantarkan .
aku : ohh , baru habis SPM jugak eh ?
dia : aah , baru habis . last paper 20hb hari tu .
aku : paper apa ?
dia : paper LK .
aku : ohh , sekolah mana ?
dia : sekolah teknik .
aku : ye ke ? teknik mana ?
dia : teknik Sepang . awak ?
aku : ohh , really ? hmm , saya SMAP Kajang . so , apa plan cuti sekolah ?
dia : tak tahu lagi , ingat nak habis kan licence ni , pastu kerja . awak ?
aku : ohh , saya kena pergi PLKN (dah redha.haha)
dia : dapat kat mana ?
aku : Perak ... hmm ... ( dah , aku lupa tanya apa lagi. HAHA )
dia : ............................... ( aku pun lagi la lupa apa dia jawab. :D )

bla2 .. baca ni je dah bosan kan ? HAHA . tapi hilang jugak la bosan aku , cam banyak gak ah benda tanya sampai la masa aku kena balik . aku rasa agak tergantung perbualan . cakap pasal SPM , PLKN , rancangan cuti sekolah . HAHA . common topics la . tapi biar lah . apa aku nak cakap is kecil sangat dunia ni . dalam banyak2 sekolah n tempat , aku jumpa budak yang sama sekolah ngan mbe aku gak . adik kawan baik aku dulu pun sekolah situ . HAHA . kawan2 aku yang kat teknik gombak lak dah tak contact aku . HAHA biar lah .


oke , then i head home , and THE END

:O ohh , i ate my favourite chocolate today . setelah sekian lama tak rasa . last time awal tahun kot . :)

simply loving this . korang nak ? :) nah . tengok puas2 . hehe

No comments:

Post a Comment