Drop Bar Menu

Friday, December 24, 2010

nak honey star . ( takde kaitan =_=' )

I learnt something today :)
here's how it goes :-
I went downstairs around 8 (a.m. ofcourse) and i had my breakfast . (urgh , i still yearn for Honey Star) tolong ah , before pergi PLKN memang aku nak jugak makan honey star . HAHA kalau tak rasa macam hidup tak lengkap . :D 3 bulan tak puas hati duduk kat Perak . hehe pelik betul aku .
nak nak nak !! sorang beli la , post kat rumah aku . :D

um , anyway , time dekat dapur tu , i was mumbling to myself
'uh , lg 10 hari je aku ada kat rumah' . jeng jeng , my mom heard me and oke , dia cakap la , asal cakap camtu izat ? you shouldn't count your days left , it will only make u sad when you shouldn't be .

haha oke . i get that , so , itu yang aku belajar . we should enjoy the hours we still have instead of counting what is left . faham tak ? oke , to make it clear , just imagine you have a glass half filled with water .


when you have this ? what comes in your mind ?
a ) oh , it's half empty
b ) oh , it's half full .

yeah , if u pick a , u might as well feels that there are only a little amount you have , and you are looking at the half empty - and vice versa . for b , you will see that you still have much more .
so conclusion kat sini , macam mana eh , tengok apa yang kita still ada , bukan apa yang kita bakal tiada . faham kan ? so , aku pun dah buat keputusan , aku taknak fikir cuti aku membosankan sebab i can make anything out of nothing . dah bosan sangat buat la benda yang tak pernah buat , g travel sorang2 ke , cycling ke , try berkenalan dengan jiran baru ke . jumpa cikgu sekolah lama ke . banyak je .
btw , aku punya masa sangat packed , so aku tak rasa cuti aku membosankan . still a lot of things nak kena settle kan ! huhu . oke , i guess , dah sedar diri dah ni . nak kena study to pass ujian computer isnin ni for driving . oke :)
till then , toodles noodles :)
assalamualaikum .

p/s : uh , nak HONEY STAR !! dah seminggu lebih aku idamkan . :(

No comments:

Post a Comment