Drop Bar Menu

Friday, December 31, 2010

Two Thousand and Ten :)

before you continue
it would be fun if you reread these post


2010 review

2010 memang tahun yang wonderful ~ aku dah dapat capai azam aku . which is cari identiti diri .
susah , tapi aku dah jumpa . dan pencapaian hidup aku is aku tak bercinta sampai tamat sekolah . :)
a vow i kept within me . tapi sampai sekarang pun aku single lagi . :)
oke la , secara ringkas

tahun 2010 aku macam stress jugak lah awal2 sebab homework sana homework sini , kelas tambahan petang2 , sabtu ahad . urgh , packed kot :) tapi berbaloi lah , harap result SPM aku gempak . amin :) entah , aku rasa tahun ni aku rasa lama sebab almost hari2 ada benda jadi . uhh , aku malas nak cerita benda gila apa aku buat kat sekolah . HAHA
tahun ni takde tanda2 nak insaf jadi budak comel duduk diam dalam kelas . ada je lah kot muka aku merata2 kat sekolah . huishh . HAHA
oke lah , dengar sini , prinsip hidup aku lebih kurang macam ni ,

buat je benda yang kita nak buat asalkan tak melanggar 3 perkara
1 . hukum & undang2 syariah
2 . peraturan sekolah
3 . akal logik .

so , just don't be scared to become the extraordinary . mana ada orang yang berjaya orang yang biasa2 je kan ? HEHE aku dah ada pendirian , aku rasa lantak lah orang nak cakap apa , pelik ke apa je .. hehe

so this year , aku boleh la , makin matang la kot daripada tahun2 lepas . nangis pun aku dah rasa macam kebudak-budakan . then aku lagi suka buat kerja sendiri . aku belajar kawal emosi <-- part ni sangat susah . hee ~ tapi berjaya sedikit .

kawan pun dah makin rapat , senang cerita in a nutshell hidup aku bahagia juga lah sekarang , aku dah cuba untuk jadi matang , enjoy duduk kat tempat mana2 pun , think positive lah lebih kurang . dah tak nak benci something . macam mana nak gembira kalau dah tutup hati untuk tengok kebaikan yang ada kat certain place kan ?

contoh sekolah : memang lah tension kena buat homework . kena marah , kena ikut disiplin semua kan , tapi on the bright side , kenapa nak benci sekolah ? instead of you keep saying you hate school and bla2 , sebenarnya kita tak nampak , kat sekolah lah ada cikgu yang jaga kita , ada kawan yang buat kita happy dan bimbing kita . tap ! dah keluar sekolah nanti siapa nak kisah pasal kita ? nak hisap dadah ? nak jadi banduan ? takde orang nak tegur beb . kawan2 pun yang gelak sama2 ramai , yang ada time kita nangis ? susah kot nak cari .

masuk U nanti pun , maybe ada yang tak suka sebab still kena ikut peraturan , tapi fikir balik lah , bila dah masuk alam kerja nanti , semua tu kita kena jaga sendiri . lambat pergi kerja , buat hal , kena pecat . takde orang nak kisah kita dapat makan ke tak . kan ? HAHA

overall , tahun ni best ! aku suka :)
thanks kepada kawan2 yang menjayakan tahun 2010 ! :)

one of the best memory of 2010 :)

No comments:

Post a Comment