Drop Bar Menu

Thursday, December 30, 2010

A _____ (what) day is today ?

ehem , test suara jap . HAHA
Assalamualaikum pembaca .
oke la , panjang juga mungkin perjalanan aku hari ini .
lets begin , semalam aku tidur awal jugak lah . dalam pukul 11.30 dah tidur , tapi aku main message sampai pukul 1 lebih . HAHA pelik tak ? aku pun tak sedar aku reply message kawan aku . tau2 bangun subuh ada 1 message tak baca dan aku pelik bila aku message dia ? HAHA
siapa yang reply weh ? ayokk . entah , mind it .
oke lah , pagi tadi after subuh aku tak tidur .
aku kemas bilik . baju sekolah dah tak guna , so buang lah kot . tak tahu . yang pasti dah tak guna . HEHE
then kemas , kemas lah , nak buat apa lagi . HAHA

katil aku , dan semua bantal serta teddies tu orang bagi hadiah . HAHA banyak gila =_='
ni tak termasuk bantal wangi aku , ada 3 ~ :D

kerja kayu KHB masa form 2 . uh , aku dah nak buang . hee ~

oke . lepas tu A'isyah call aku around 8.30 ,

A : Izzat , tau tak yam , maryam dah sampai mid valley ?
I : Yam ? yam keluar ke ?
A : aah , ana tak dapat datang . anti kat mana ni ?
I : err , ana kat rumah ni . hm , oke2 , nanti ana gerak .
A : oke2 , aku nak call yam ni , k2 bye2 .

err , camtu jugak la perbualan dia . oke , HAHA to be honest . jenuh jugak aku fikir siapa yam ? maryam ? lama gak aku blurr fikir siapa yam . HAHA
time a'isyah call aku tu aku tengok banyak kali kat phone aku . budak SMAPK kan 'cupin' ni , cupin call kan ? siapa yam ? ada ke yam budak SMAPK ? oke , pastu maybe tak sengaja dia terguna 'aku' , lagi aku blurr ,
tapi yup , betul la a'isyah , lama jugak baru aku sedar orang yang dia cakap tu Maryam Hanani .
HAHA sorry la aku panggil dia Nani , which , aku sorang je panggil dia macam tu kat SMAPK . :D
so aku lupa sangat yang orang lain panggil dia Yam . yummm ..
dan seorang lagi yang follow Nur Syazwani . oke , budak2 sekolah panggil dia Syaza , tapi aku panggil dia Wani . aduh , kalau orang cakap Syaza serius aku tak ingat siapa . hehe .

oke lah , cukup merepek kat situ .
hm , aku pergi bersiap , time dah bersiap tu pulak ayah aku suruh duduk rumah jaga adik aku yang kecil tu , Amar nak pergi main futsal , so aku kena jaga Amir =_='
ini dah satu hal , aku macam .. errr..
tapi aku pujuk dapat lah juga keluar . so time nak keluar rumah tu , dan2 lah cikgu Husairi (driving instructor aku) call cakap aku kena pergi ambil test computer dan dia on the way nak fetch aku kat rumah . aduh , nasib baik cakap awal , aku tak gerak dengan ayah aku lagi , so aku suruh ayah aku pergi dan aku tunggu lah cikgu . oh dalam masa yang sama aku belum breakfast dan kena basuh baju . memang aku buat kerja pantas =_=
dalam kereta cikgu tu memang aku buka buku KPP , menggelabah tahu ? dah 2 hari aku tak sentuh sebab agak give up nak ambil test tu . huhu .

anyway , oke lah , aku manage dapat 45/50 , so lulus ! masuk bengkel dan dapatkan lesen L . yeahh .

_________________________________________________________________________________________________

habis tu aku janji nak pergi terus mid , but tunggu cikgu datang 1 jam . aku menyesal jugak lah tak jalan kaki je pergi station LRT . ada kot 1/2 jam + penat kalau pergi jalan kaki . at least jimat 1/2 jam kan ? Hoho ~ tapi ada hikmah kan . :)

oke , agak pukul 1 baru aku naik LRT , sampai KL Sentral . 30 minutes , dan aku kena sampai before pukul 2 . sampai kat KL Sentral memang aku merangkak pecut 100 meter pergi beli tiket komuter . dan2 time nak masukkan tiket tu ada announcement

'komuter ke Seremban akan tiba di platfom sebentar sahaja lagi , penumpang2 dinasihati agar berdiri di belakang garisan kuning . bla2 right'

whoa ! aku berlari turun , oke , nasib baik aku berlari dari LRT tu , kalau tak memang tak sempat dan kena tunggu lagi 30 minit . memang Allah nak tolong aku , bersyukur sangat . :)
sampai kat Mid , terus pergi solat dan jumpa Wani n Nani kat situ :)
then pergi _________________________ haa ..
lepas habis tu , jalan2 sekejap :)

kenapa mesti toilet ? anyone ? siapa tahu ? HAHA

GF second . after Farah Farisha . HAHA

wani dan handphone :)

nice :)

oh ya , kami beli cincin , cute :)
aku beli utk wani , wani beli utk nani dan nani beli utk aku . sweet tak ? *harga sama . HAHA


cute ? right ?

wani , ijat , nani . :D

woman's rings : engagement ring , wedding ring dan suffer ring . HAHA


selepas itu , makan ! sebab kitorang malas nak makan , so atas dasar friendship kitorang beli satu share 3 , kata sepakat ! haha , diorang dua dah makan pagi tadi , so cakap lah tak lapar , aku pulak tak rasa nak makan sangat sebab banyak minum air . HAHA

ni nama FRIENDSHIP . HAHA .

licin , tak lapar konon . cehh .

lepas tu balik :)

untuk saya :)

nani kena tinggal . hehe

aku sampai rumah around 7 lebih , sebab ayah aku baru balik dari Cheras .
Hmm , dan ingat nak tidur tapi dah terlekat tulis blog .

_________________________________________________________________________________________________

sebenarnya ada 3 benda yang aku nak sekarang ni (oke , aku nak since last year lagi)

1 . Purse
(yang tak tebal and tak banyak compartment macam ladies suka tu =_=' , simple je kot)

bila nak beli ? aduh .

2 . Jam Tangan
(Jam yang aku guna sekarang memang since aku darjah 3 punya . tak pernah bukak dan tak rosak2 lagi . HAHA)

3 . Sweater
(tak nak yang style perempuan punya , entah . HAHA)

tapi satu pun aku tak dapat beli , tak cukup masa . HAHA jimat juga duit aku , actually aku tak suka spend duit aku , dan juga duit kawan2 aku , dan sesiapa je lah . except ayah aku . HAHA tapi jarang dapat . :D

entah lah , tunggu birthday next year lah , or ada sesiapa nak bagi ? HEHE :)
kecil tapak tangan , nyiru saya tadahkan .

hehe , oke wasalam :)

No comments:

Post a Comment