Drop Bar Menu

Thursday, March 17, 2011

PLKN : apa kata mereka ?

Assalamualaikum .
hmm , hari ni hari ke 5 aku kat rumah dan kat minda aku tetap terngiang2 suara cikgu , announcement and command semua .
post kali ni , just nak share apa perasaan budak2 ex-pelatih KEM JIWA MURNI .
hm , before baca kata mereka , aku nak cakap dulu . HAHA

seriously , aku sangat sayang kat kem aku . BEST BEST BEST ! tak tahu nak cakap macam mana , memang best gila . cikgu pun baik kot . ada lah kot 2 - 3 kali je aku rasa tension sebab ada prob . especially time masuk bilik kuarantin . benci ! haha . the rest memang aku happy duduk situ . banyak benda yang aku belajar . especially friendship . kat sini friendship memang tak jumpa kat tempat lain . ye lah , sampai ada yang comment .

"even kita bersama 2 bulan tapi rasa macam dah 2 tahun kenal"

then one more thing , dapat kenal budak2 dari different races . aku lagi lah . dari kecil sekolah all - malay . kat rumah pun tak pernah nak campur dengan jiran2 chinese or indian . but kat sini dapat kenal dorang yang sebaya pulak tu . macam2 boleh share sebab takde perbezaan umur kan :)

kawan yang paling aku rapat kat kem ; Susan Wong Huey Tsyr .
macam2 aku belajar dari dia . & dia baik gila kot . one time tu , time aku demam , kena tahan dalam penjara kuarantin tu , dia settle semua barang2 aku and to the extend , dia basuh baju aku . whoa ~ terharu tak payah cakap . kalau pergi DM , mesti gerak sama . gerak mana2 pun mesti dia . merayau pun dengan dia . kadang2 kalau keluar jalan2 time malam orang tanya kitorang jawab "dating . jangan kacau" . semua rahsia & masalah hati ke apa ke aku share dengan dia . haa ! aku sayang dia sangat2 . :)


kawan2 yang lain pun banyak support . Farah Suraya , Ella , Jeea , Ikan , eh Ika , Faizin , Asiah , Ain , Nana , Angel , Chow , Zi Wei dan ramai lagi lah ! banyak sangat nak list . hee ~ :)
had a great time dengan dorang .

HIDUP BERKOMPENI

kompeni aku kompeni bravo atau cheetah :)
memang kompeni yang semangat gila ! then kompeni kitorang je kot yang sentiasa ditakdirkan bersama .


for example :
kembara halangan . wira no 3 , wirawati no 3 . kompeni lain lain2 .
bola tampar : wira no 3 , wirawati no 3 .
giliran untuk kawad : wira no 5 , wirawati next , no 6 . kompeni lain tak .

cewahh ~ kebetulan ? takdir ? hmm , haha sehati sejiwa kot . support pun sama2 . menang kalah aku tak kisah dah , aku betul2 happy duduk dalam kompeni ni . chemistry kami semua memang dalam ah . lagi2 semua sebaya . serius . sampaikan aku perasan , bila akhir2 cikgu asyik2 cakap

"kamu mesti happy nak balik . angkat tangan siapa nak balik?"

huh , 80% angkat tangan . aku tak termasuk . HAHA dan juga sebahagian wirawati cheetah . tak nak balik ! yeah , dari pandangan aku . aku enjoy sangat duduk PLKN dan bagi aku 71 hari tu sangatlah sekejap . tapi ye lah , kalau 2 bulan setengah pun time balik dah menangis meleleh2 , apatah lagi kalau tempoh tu lagi lama ? meraung mungkin ?

kompeni ini , time kitorang down , cikgu Om pernah cakap (lebih kurang la)

" ni 1st time cikgu jumpa kompeni yang semangat dari awal dulu , starbust dulu akhir2 baru cikgu nampak semangat dorang . tapi korang , dari awal sampai sekarang .. korang memang semangat ! cikgu pun bangga tengok tapi takkan tiba2 mati macam tu kot ? mana semangat yang korang tunjuk dulu ? wira bagi semangat kat wirawati , wirawati bagi semangat kat wira . cikgu nak korang bangkit ! kita kompeni CHEETAH ! ...... "

haa ~ lebih kurang lah . nah amek , kata2 cikgu dari blog dia sendiri

Omma memang tabik spring kat anak celoreng Cheetah yang walau pun pada kali ni rezeki diorang tak berbaloi-baloi sangat, tapi semangat diorang tak pernah luntur. Itu membuatkan semangat Omma yang kadang kala turun naik, turut terasa bahangnya. Itu muka ada senyum....bagus...!!!!!


aku pun rasa macam tu :) uwahh , sayang CHEETAH .
tepuk tepuk sayang . muahh , muahh , muahhhhh ~

so , itu kata2 aku . ni sebahagian daripada luahan rasa rindu pelatih2 ex-KJM .
*click for clearer image kot*


like :)


memang KJM gempak kan ?
always the best kat mata aku .

Proud to be a KJMian :) dan sayang pemilik cap ni . HAHA

I say win , you say KJM , win , KJM , win , KJM , win , KJMMmmmmmmmm whoa ~

p/s : blogging memang guna masa yang banyak . hmm , i have time til amek result SPM je untuk luangkan masa disini . then will be busy with my current life . hee ~

2 comments:

  1. really best yo.. ad member aku gak kat sana.. kau skool mana dulu, smpai 5 orang kat selama tu?

    ReplyDelete
  2. aku SMAP kajang , ntah , tetiba ramai gila g sana jumpa time naik bas berkumpul kat selayang .

    ReplyDelete