Drop Bar Menu

Wednesday, April 20, 2011

SAYANGKU

Assalamualaikum wtb ,
Hello earthlings :) Peace be upon you .
oke AKU NORMAL . baca sampai habis . HAHA

Entry kali ni , ekslusif weh ! MY FIRST LOVE STORY . HAHA
tapi tadi Farah Farisha cakap kat aku

"kita clash" .

HAHA LOL . what's the big deal ? dah lah cinta terlarang . kan bagus macam tu ?


Entah lah , tersentak aku . aku pun tak tahu kenapa .
Mungkin sebab dia orang 1st yang pernah status in a relationship dengan aku kot .
sepanjang 17 tahun setengah aku sedut oxygen kat muka bumi ni , tak pernah kot aku bercinta . noob eh ? HAHA aku takde ex . yay !
ye lah , sebab aku dah janji dengan diri sendiri tak nak bercinta selagi tak habis SPM . tup tup lepas habis SPM pulak dapat PLKN , *tak minat siapa2 kat sana* . lepas tu balik PLKN ..
haa .. kita mula cerita .

satu malam yang sunyi ni , aku duduk sorang dalam gelap kat ruang tamu bawah sebab takut kantoi online lepas pukul 10
*peraturan rumah dilarang online dan berada diluar bilik after 10 o'clock.*
then online lah sorang2 sampai lah Farah buzz aku kat ym dan kitorang chat . chat punya chat , makin malam makin gila lah kan otak aku . kurang functioning . so aku cakap kat dia .
SMAPKian uses ana-anti (saya-awak)

"Farah , jom kita buat kerja gila nak?"
"Apa dia ? Ana on je!"
"Um , kita jadi couple nak kat fesbuk?"

"HAHA , gila lah sangat . on je weh! jom"

dan terjadilah




maka dari situ lah bermula perhubungan kami . revise balik saat2 indah. oke , HAHA hayatilah .

IZ : sayang , kenapa tak tidur lagi ni ? u buat i risau .. hmm ..
FFM : mcm mane i nak tido..u tade kt cni ...
IZ : i nak teman u , tapi keadaan x mengizinkan . i rindu kat u ..
FFM : ala, tu yg buat i merana tu.. luluh jiwa i bile teigtkn u !
IZ : takpe , rabu ni i janji i teman u amek result . kalau u terkejut , u boleh peluk i :)
FFM : OK ! i tak saba gile nk jmpe u !
IZ : tau xpe , ahh , u ni , i boleh jadi gila sebab u tau x ?
FFM : kenape pulak? sbb u cinta mati i ye?
IZ : sebab u buat hati i berdegup kencang , u dah ibarat oxygen i .
FFM : i oxygen u? wow ! u pulak carbon dioxide i lah !
IZ : carbon dioxide ? u mean , i di exhale kan ? itu ke maksud u ? itu ke sayang ?
FFM : bukan la syg.. mksdnye.. kita ni sntiase bersame. (haha-hilng idea)
IZ : kata2 u buat i terharu , macam mana lah i tak sayangkan u ? awww ♥
FFM : u pun ! my heart beats faster n faster bile i cahtting ngn u !
IZ : 3 bulan tanpa u , malam i sunyi , siang i sepi ~ i gembira kita dapat bersama semula , tanpa halangan pagar kem jiwa murni . hehe
FFM : waw ! jgn la syg ! i tanak kehilangn u lagi ! ckuplah 3 bulan !
IZ : i pun , kalau lah u boleh rasa jantung i sekarang , mesti u dapat rasa gempa bumi 1.43 skala ritcher . :D
FFM : i rse darah i speed up 100098km/h laa.
IZ : jangan , i tak nak u dapat hypertension , tak pun arteriosclerosis , u low kan speed darah u eh , vein u pecah nanti .
FFM : u la buat i jd cni..ok lah u, i da pancit la u, maw tidoq ! luv u ♥
IZ : bagus , i dah lama nak masuk tidur , tunggu u tidur dulu . hmm , oke . bye sayang . uhibbuki hubban jamman ! (maf'ul mutlak. haha) goodnite .
GELI NYERWWWWW ~ HAHA . aww , ayat dua ekoq budak yang tak pernah bercinta macam ni lah . HAHA . geli kot . setiap kali baca aku pun naik geli nak muntah . tapi kelakar . HAHA .




so actually entah lah . dari main2 last2 jadi makin rapat pulak . kat wall facebook main sayang2 lah , tapi kalau aku borak dengan dia ana - anti gak . HAHAHA .

sedar tak sedar dah sebulan lebih aku in a relationship dengan dia . macam2 dah jadi . like keluar berdua pergi KLCC . borak pasal cerita novel cinta yang aku reka . bincang nak buat vlog sama2 . *nantikan* then nak bukak business . macam2 lah . dah steady dah nak keluar lagi nanti . senang cerita aku bahagia dengan dia . HAHA dan satu batch dah kecoh .
Aku tahu Mira Daud & Haziq Nazir jealous dengan kitorang . takpe haziq , kalau jodoh tak kemana . HAHAHA tapi setakat ni tak nampak lagi masa depan kita . Mira Daud , no komen , bahaya sikit nak cakap private . HAHA



Hm , kesimpulannya memang aku bahagia lah . ada pengalaman main2 macam ni . HAHAHA . takde kerja . tapi tadi dia minta clash sebab salah faham makcik dia cakap dia couple dengan
Izzat Zaid . dah ada balak so orang tak puas hati kan . so , its over -_-
pelik gila aku sedih . HAHA tapi tak rasa nak nangis pun . dia pun cakap dia sedih . takpe lah kita berpisah secara berdiplomasi . tak gaduh2 . mungkin jodoh kita lain2 . *tak boleh blaa ayat*

HAHA dah , aku rasa macam ajaran songsang lak cakap benda2 ni . apa pun , aku memang bukan jenis bercinta . hati aku still tertutup untuk mana2 laki . dan aku takkan bercinta dengan perempuan !! ye lah kot member aku selalu sangat cakap aku hati batu . amek ~ HAHA jadi doa eh . tapi bagus lah tak bercinta ni .

-tak buang masa
-tak buang duit

-tak buang hati

-tak buang kredit

-handphone korang kat mana pun korang tak payah kisah

-tak banyak maksiat

-takde zina hati .

-boleh usha mana2 orang yang korang suka tanpa ada orang cemburu

-boleh keluar dengan siapa2 korang suka

-then korang tak payah jaga hati orang dan orang lak tak payah susah2 nak jaga hati korang . ye lah , bukan milik sendiri , orang mana nak jaga sangat . ko bagi lah buku komik kat jiran sebelah suruh jaga . suka memang dia suka , tapi jap gi hilang kemana tah . macam tu lah jugak selagi korang tak sah dinikahkan .


wow ~ banyak benefit . sebenarnya aku tak kisah pun , cuma aku rasa takde lagi calon yang aku berkenan , yang berkenan kat aku pun *ada ke?* aku tak mahu . HEHE . nanti lah , banyak lagi benda aku nak buat dalam hidup . bila2 sampai jodoh aku terima je . kalau esok pun no problem . tapi takde kan , so buat apa susah2 nak fikir . wee ~ aku happy dengan life aku .

itu je kot . HAHA entah apa2 selalu aku kutuk orang cerita pasal kisah cinta dorang kat blog untuk tatapan umum , sekarang aku pulak buat . tapi ye lah . UNIK . HAHA kenangan kot . :D
oke . kita clash . T_T



we made this masa form 4 .

in memories

takpe shasha , kita memang bestfriend kan ! mana pernah berubah status tu :) selamat berpisah di facebook . saya single kembali di facebook ! dan sentiasa single sejak lahir . bangga . aku rasa orang yang single tu cool ~ sebab tak main jiwang2 . HAHA . whoot whoot~ aku waras lagi oke ? HAHA

p/s : selamat bergembira kepada siapa yang jealous dengan kami .

oke wasalam .

12 comments:

  1. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHHAHAAHH

    ok sumpah lawak. tak tipu. gelak guling2 bila baca. hahahahahahhahahahahahahahahahahahahah

    ReplyDelete
  2. yuna aziz : huhu tambah sorang lagi jeles , takpe . kami dah takde apa2 .

    amirulhazim : haha sengal la anta :D

    ReplyDelete
  3. woot woot...haha..same la...tak ayah bercinta nieyh...hahaha...janji bahagia.. :D

    ReplyDelete
  4. yayy ! ada penyokong ! haha best2 . :D

    ReplyDelete
  5. SEDIH GILE !! WOOH !! TAPE2 IMPIAN KITE MASIH KEKAL. looking forward 4 that ! really ! :)
    chill ~

    ReplyDelete
  6. sedih gile ! chill2. now, looking forward to these dream pulak. :)

    ReplyDelete
  7. HAHAHAHAHHA OXYGEN N CO2. KLAKA GILE!

    ReplyDelete
  8. yup :) takpe . hehe kte still boleh jmpe . yup ! businesswomen !

    ReplyDelete
  9. cupin : HAHAHA platelets . Anti jgn lupa

    ReplyDelete