Drop Bar Menu

Friday, June 10, 2011

APC-BH 2010

Alhamdulillah , kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi kerana mengurniakan rezeki yang sangat banyak :)
Dapat terpilih untuk jadi penerima Anugerah Pelajar Cemerlang Berita Harian 2010 bersama 5 orang rakan sebaya yang lain . 6 among 1500+ yang mohon . lucky enough . Thank Allah again .


Oke lah . aku tak reti nak buat ayat berbunga2 bagi ucapan ni .
the event went well , eventhough ada gak lah something yang tak beberapa nak best . no need to complain . just be grateful . :)

achiever :)

oke , the Award for SPM goes to 4 Malays . sempat lah borak2 sekejap dengan mereka . whoahh . semua pakat 11A+ plus dapat pakej fly pergi Jordan doing medic. Tahniah ! :) lagi 2 a chinese and an indian . Tak dapat lah nak tegur2 sangat .


so I get to know a guy , named .. err .. sama dengan aku . fuyoo ~ inikah takdir ? hihu ayat koya .


let's bring out the Muhammad - Syameer - Mohd - . what do u get ? :D


So that's him . okay , gambar agak kontroversi eh . 1st time mempamerkan gambar sebegini rupa . just don't get anything wrong oke . tapi seriously , I'm standing beside a Legend .

there's one time dia ditemu ramah and I was just there listening . memang totally astounded by his qualities !
Johan Syarahan Kebangsaan ? Exchange student to Spain ? (teach me spanish!) dah lah aku lagi pendek dari dia , makin makin terasa kerdil pulak kan duduk situ . aku tak sampai tahap tu lagi . hee ~ he was good . and he deserves the award . I'm quite sure yang lain pun ada kisah yang sangat menarik disebalik kejayaan mereka . no , I'm SURE . just . very SURE .

so it was a great evening , as I get to meet great people , inspiring . and jumpa jugak abang Basir . abang wartawan yang interview aku last year kat sekolah for the motorgliding event . :D

lucky enough to get the chance riding this .

nostalgia sebentar . coolioo kat atas tu~

tak sangka dia ingat aku . time nak pergi depan tu , tiba2 dia tegur .

"eh , smap kajang kan?"
"aah"

(tengok tag nama sebab tak cam sangat muka, takut salah orang)

"ahah , saya ingat abang , yang saya jumpa last year tu kan. :D"

and so on .. borak kejap je .

sekejap je event ni . around 4.30 dah habis dah . but i'm sure I won't forget this evening easily . InsyaAllah tak lupa selagi tak hilang ingatan :)
I got my family support and banyak lagi perkara yang bermakna happens .



and one more thing .
ada aunty ni tegur my mom . I was sitting beside my mom at the moment .

"anak ni dapat anugerah apa? UPSR ke?"

(pointing me at the moment)

err...

. . . . .
. . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

semoga ini menjadi inspirasi untuk kita terus berjaya dan mencapai kecemerlangan . InsyaAllah .
wabillahi taufiq walhidayah , wassalamualaikum wtb :)

6 comments:

  1. terasa segan dgn anda. ahaha. anyway, izzat syameer tu tempat ke-2 atau ke-3 (tak ingat) pertandingan pidato piala diraja tahun 2009. from smka lati tak silap kan?

    ReplyDelete
  2. yup . hebat kottttttt ~ kagum !

    ReplyDelete
  3. apa kejadian yg tak best tu yer..kalau dari pihak berita harian, kami minta maaf

    amir
    unit pendidikan BH

    ReplyDelete