Drop Bar Menu

Monday, September 12, 2011

Itik gembo-gembo =.=

It is today - that I became really stressed.
It is today - that my mind is really berserabut.
It is today - that my pimples are causing pain to me.
It is today - that I don't feel like talking to people.
It is today - that loads and loads of work were given to me.
It is today - that I continue to pretend I am okay.
It is today - that I finally cried with just my shadow accompanying me.
I feel as somehow I'm pathetic. 










Well, I'm telling you. Satu je word aku nak cakap sekarang. Perkataan yang dah lama aku tak cakap kat sesiapa termasuk diri aku sendiri. BODOH. Ya. Bodoh. atau bahasa sopan, kurang pandai. Sebenarnya aku tak tahu pun nak tuju kat sesiapa. Jadi tolong jangan terasa.


Petang tadi, phone aku berbunyi. (more or less, this is how the conversation goes)


"Assalamualaikum. izzat."

"Waalaikumussalam. Yes?"

"Weh, ko tahu tak aku call sister yang incharge untuk netball tadi, dia cakap selection sekali je, petang ni. Dah pilih player. Malam ni dah start training terus. Aku rasa takpelah, aku tak pergi petang ni."

"EHHH! Asal macam tu pulak? Should be budak nilai datang malam ni lah. Kata bas pun pukul 6. Tak boleh lah macam tu. Emm, ko betul ke ni tak nak pergi? Pergi je lah dulu.."

"Takpe lah, aku dah tanya sister tu, dia cakap budak Nilai tak payah susah2 datang, lagi pun budak jauh kan. Player dah pilih dah pun. Relaks lah. Aku tak jadi pergi pun petang ni. Tu je nak cakap. Aku tak marah pun. Oke lah. Bye."

Erk. Apakah neraka itu? 


Aku penat hari ni. Serius aku penat. Ada komitmen dan tanggungjawab dalam kelas, ada pulak kerja IPTIM kena handle. Aku tak kisah, asalkan tolong lah biar pengorbanan aku berbaloi. Tahu tak berapa banyak call masuk tanya pasal IPTIM? Berapa ramai orang aku kena yakinkan supaya dorang pergi selection. Untuk mencari yang terbaik bagi mewakili UIA. Mungkin ada yang berbakat, dipilih, dan dapat mengharumkan nama UIA sendiri. Entah hari tu dah kena marah sikit, aku tak kisah. Lumrah lah. Aku cuba laksanakan tugas aku sebaiknya. Aku pergi kesini sana promote posters segala bagai supaya orang tahu. Bukan aku je, rakan2 seperjuangan aku sekali. Entah sampai tak balik rumah, nak siapkan assignment, uruskan ini itu.


Aku tak kisah. Itu tanggungjawab aku. Ini amanah yang Allah bagi kat aku. Aku tak kisah. Tapi bila aku dapat call kawan aku cakap team manager kata macam tu. Aku marah. Aku kecewa. Aku... apa lagi? Arghh! 

BAGILAH PELUANG!!

Nak tunjuk obvious mana lagi yang budak2 Nilai jadi anak tiri? Nak tunjuk macam mana lagi yang management tak mantap? Salah kami ke? Salah aku ke?
Pihak sini cakap ini, pihak itu cakap ini. Bila nanti tak ramai datang selection, tanggungjawab aku dipersoalkan?


"Abang nak tahu, hari isnin ni semua dah di informkan pasal IPTIM ni, and pastikan ada yang datang selection."


Yes. Aku dah cuba. Aku gembira bila ramai yang nak participate. But is this how it should turn out?
ARGHHHHHH! entah lah. shut up. Luah mati diri sendiri, telan pun mati diri sendiri. benci macam ni!


and with the English class, stop burdening me!! Nak tanya lah madam sendiri! sorry, aku betul2 stress sekarang.


And someone keeps playing the silent treatment with me. T.T


ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!


(A : Neraka tu tempat yang aku minx dijauhkan. Ya Allah. Waqina azabannar)


Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim,  Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim, Astaghfirullahalazim.


:(

2 comments:

  1. chill izzat :) Allah takkan bagi dugaan yang berat dekat hamba yang tak mampu nak tanggung . kau KUAT kan ? ;)

    ReplyDelete
  2. The greatest words of motivation I've ever hold on to,
    So, verily, with every difficulty, there is relief. (Ash-Sharh, 4)
    Not convinced enough? He made it twice. :)
    Verily with every difficulty there is relief. (Ash-Sharh, 5)

    http://wardah-imtiyaz.blogspot.com/2011/06/touched.html

    :)

    ReplyDelete