Drop Bar Menu

Monday, March 19, 2012

SMAC:

Announcement.
Opening ceremony SMAC 
Date: 21st March 2012
Venue: CFS IIUM Field
Time : 8.00 P.M.

Closing & Prize Giving Ceremony SMAC 
Date: 25th March 2012
Venue: AMF
Time: 8.00 P.M.

________________________________________________________________________

Alhamdulillah. Setelah 6 months of preparation, akhirnya SMAC dapat direalisasikan. :)
SMAC sudah pun 2 hari berlalu dan masih ada 7 hari lagi sebelum majlis penutup.
Cabaran, dugaan. Memang bertimbun. 
Sepanjang 2 hari ni, banyak dah dengar complain daripada pihak2 luar dan dalam sendiri.
Dalam punya boleh cuba diselesaikan bersama2 committee.
Hat luaq ni haa.
Ceq dengaq dulu naa.

Oke nak cakap sikit.
Ada benda dalam dunia ni, yang kita sebagai manusia boleh control. dan ada yang diluar kawalan.
Kepada players/supporters, menang dan kalah adat permainan. Jadi janganlah sebab game ni jadi pergaduhan. Have that spirit of sportsmanship dude! >.<
Kalah ke menang, kalau kita dah berusaha, InsyaAllah rasa puas tu ada. Do your best and tawakkal. :)
STRENGTHEN THE SPIRIT OF ISLAMIC WARRIORS!

Orait. Hat ni,
Ada yang kata, tak tahu jadual. Sebenarnya, jadual secara general dah pun ditampal 2 minggu sebelum SMAC berlangsung.
Hari sekian2 game ini yang akan berlangsung. Dan malam sebelum SMAC Alhamdulillah jadual dapat difinalizekan, dan didistribute kepada semua head sports bagi setiap ABS. Nak kata tak tahu, please, refer dulu dalam ABS sendiri. Aku agak terkilan apabila ada yang directly marah2 sebab tak tahu schedule apa semua. Takpe. Problem settled. Kat setiap mahallah dah ditampal jadual full SMAC. Boleh refer.
Head Sports, please, sama2 bagi kerjasama dengan kami dan peka dengan perubahan serta inform kepada anak2 buah. :)
Ada society yang sangat efficient, and kami sangat gembira tengok depa bagi kerjasama. 
Kalau ada yang boleh, InsyaAllah yang lain pun boleh. Kan kan ? ^_^

Saya tak nak ulas banyak-banyak kat sini, takut juga kata2 saya mengguris mana-mana pihak.
Saya cuma nak bercakap dari pihak saya, kami, committee, cuba yang terbaik untuk memastikan kelancaran game. Kami pun sedaya upaya nak elak konflik and masalah. Ada yang berada di atas padang since 8 pagi sehingga 11 malam. Ada yang ke hulu dan ke hilir hantar barang. Angkat barang. Ada yang bekerja depan komputer sampai tak tidur malam. Dalam masa yang sama, kami juga students yang perlu siapkan assignment (yang bertimbun), yang perlu jaga pointer, yang perlu hadir ke kelas, macam yang lain. Kami juga manusia. Kami juga students. Dan saya sendiri kata, saya sangat penat bekerja, dan committee yang lain, 2x penat dari saya. 

Jadi saya nak mohon maaf atas kekurangan dan salah silap kami sepanjang 2 hari ini. 
Saya membuka peluang siapa2 yang membaca untuk komen, kritik, 
atau memberi kata-kata motivasi/perangsang atau
luahkan sekiranya ada masalah atau perkara yang boleh diperbaiki agar 7 hari yang tinggal ni akan jadi lebih baik dan teratur.

Let's realise our theme this year



STRENGTHEN THE SPIRIT OF ISLAMIC WARRIORS!
mari kita contohi semangat para pejuang Islam dulu dan apply dalam game. Jihad ;)

Oke. Segala komen amat dihargai. Saya sudahi dengan ucapan THANK YOU VERY MUCH.
Asst. General Secretary, SMAC 2012 :)


2 comments: