Drop Bar Menu

Sunday, May 27, 2012

Pilihan.

Let me begin this with Bismillahirrahmanirrahim.


Pilihan.


Decision making is a skill. Which is not possessed by everyone. I mean not everyone have this skill. And for me, unfortunately, I am among those people. I am really bad at decision making. But compared to the past 2 years, I do believe I have improved. :)


Just a bit of something I would like to share.
Actually, these past 5 days, I wasn't really feeling well.
I got my sense of hearing returned to it's Owner. Yup, Allah tarik balik nikmat mendengar.
I got my eardrum bengkak. So boleh kata my right ear is clogged. Susah gak lah nak mendengar.
And the pain is like... I can't imagine it. Sakit kat dalam kan, tak dapat nak buat apa. Pastu rasa macam menekan2 otak ni dari dalam. Time tidur sakit sampai menangis. Nak cabut telinga tak boleh pulak. Hee.
Tapi Alhamdulillah better lah sekarang. Sakit tu ada lagi, tapi dah better. :)
And one more thing I am grateful bila Allah uji macam ni, aku lebih bersyukur that aku masih boleh mendengar. Bila fikir macam mana lah ya orang yang lahir2 tak dapat nikmat macam ni? Allah sayang aku. :) Allah pun sayang diorang. Semua ada hikmah.
And parents aku pun concern lebih towards me. Bestnya!!
Time aku nangis ayah aku datang and usap aku sampai tertidur. Best :D






About the decision making.
There are two (^^)v things clashing at the same week.
1. Becoming a volunteer at petrosains (setelah melalui interview and Alhamdulillah terpilih)
2. Becoming a Taaruf Week committee @ CFS IIUM (400 chosen among 800 applicants yang minta)






Wahhh rezeki datang mencurah ke ladang gandum. :) Syukur lah. Tak suka status mengganggur pun. At least dapat isi masa lapang.


Tapi kena pilih satu je.
Tadi dah pergi UIA. daftar, dah hantar barang ke bilik dah ni.
Pastu turun bincang dengan staff and senior2. Dorang nasihatkan pergi kerja Petrosains. Sebab sat lagi 3 bulan cuti boleh terus kerja situ.
I thought of volunteering kat UIA. Tolong mana bila boleh and tak payah bayar aku pun takpe. After balik kerja lah. But they told me to choose only 1. So yup I did choose no 1.
And I can't stay at the mahallah sebab tak jadi committee. So kena balik rumah.
I am happy. tapi at the same time sedih jugak. Dah lah lepas ni masuk degree. Susah dah nak jumpa dorang. Sobs sobs. Tak dapat nak spend time sama-sama. And I got one of my friend FSCC yang sama biro. Sebelum ni tak pernah sama biro dengan dia.


Hmm. Jadi macam ni. Terima je lah. Still Alhamdulillah.
Can't wait to start a new day tomorrow. Meet some new friends and gain some new experience.
Duit belakang cerita. Masuk dalam bank je pun nanti. Untuk masa depan. Yang penting sekarang contribution and learning. Contribute kepada society. :)
Belajar science. Bestnyaaaaaaa!! Dah setahun tinggal science. Aku sangat rindu beb science.


Well. What I learn today is.. I can't have two things at one time. I have to choose. Yeah. and this kind of situation, will happen again in the future. Decision making happens throughout life. I have to learn to cope with my feelings. Nak sedih2 apa. Bukan boleh buat apa pun. :(
Take the positive side. I am starting my work tomorrow. I don't think I wanna call it work. I'm starting my fun activity tomorrow! Yippee yayy!


Well. Tu je nak cerita. :)
I miss my friends kat UIA. I do. FSCCians and my classmates especially. :D


And in one hour, my friend will be heading to Madinah. Jom sama2 doakan perjalanan beliau dirahmati dan diberkati. :) Korang baca ni pun dah jadi doa sebenarnya. Thank you :)


Alright. Til then, have fun and goodbye. Assalamualaikum. >.<

1 comment:

  1. wahhh.. pasni leh ar jumpa kalo gi petrosains en?
    tahniah2...

    take care, & gud luck :)

    ReplyDelete